BedrijfHouthoff
Houthoff_logo_rgb_large_website-main

Belastingadviseur - Stagiaire

De organisatie
Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie
Het team van fiscalisten bij Houthoff maakt deel uit van de praktijkgroep Tax en richt zich met name op de internationale adviespraktijk. Als belastingadviseur-stagiaire word je nauw betrokken bij fiscale advieswerkzaamheden op het terrein van onder meer investeringsfondsen, private equity, internationaal belastingrecht en taxplanning. Onze fiscalisten treden op als zelfstandig adviseur voor ‘eigen’ cliënten, maar werken binnen kantoor ook nauw samen in multidisciplinaire teams van advocaten en notarissen. Als belastingadviseur adviseer je binnen deze teams bijvoorbeeld over de fiscaaljuridische aspecten bij fusies en overnames.

Onze belastingadviseurs hebben veelvuldig te maken met internationale cliënten. Dit betekent dat je in deze functie niet alleen oplossingen moet kunnen aandragen vanuit een Nederlands perspectief, maar je ook moet verdiepen in de consequenties van deze oplossingen in de verschillende landen waar onze cliënten opereren. Er wordt veel samengewerkt met buitenlandse kantoren.

Het profiel
Wij komen graag in contact met kandidaten met een (bijna) afgeronde universitaire studie fiscaal recht of fiscale economie. Je hebt uitstekende vakkennis en een scherp analytisch vermogen en bent in staat de belastingwet te interpreteren en proactief toe te passen op de situatie van de cliënt. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten wij dat je in staat bent in teamverband te werken met advocaten en notarissen om de belangen van de cliënt optimaal te behartigen. Met cliënten die tot de top van het bedrijfsleven behoren, weet je dat werken bij Houthoff altijd het uiterste van je vraagt. De belastingadviseur die wij zoeken is kwaliteitgericht, analytisch en scherpzinnig en is bovendien opgewassen tegen de druk die de corporate  wereld met zich meebrengt.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
Bij Houthoff wordt veel aandacht besteed aan jouw opleiding en ontwikkeling. Als belastingadviseur-stagiaire neem je deel aan het Houthoff Trainee Programme (HTP). Naast de intensieve introductieweken, interne cursussen en vaardigheidstrainingen, maakt de driejarige Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) onderdeel uit van het HTP. Je kunt daarnaast eventueel ook de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) volgen. Meer informatie over het Houthoff Trainee Programme vind je op onze website, www.werkenbijhouthoff.com.

Kom solliciteren in één dag!
Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto. Stuur je sollicitatie uiterlijk de woensdag één week voor de sollicitatiedag van jouw voorkeur in.
Bij Houthoff weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.


De sollicitatiedag is als volgt ingedeeld:

Ochtendronde
10.00 uur             Ontvangst
10.30 uur             Sollicitatiegesprek 1
11.30 uur             Sollicitatiegesprek 2
12.30 uur             Lunch met jonge kantoorgenoten
13.15 uur             Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde
14.45 uur             Case voorbereiden
16.00 uur             Sollicitatiegesprek 3: bespreking case
17.30 uur             Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)
18.00 uur             Optioneel: vrijdagmiddagborrel

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: rec[email protected].com