BedrijfPwCRecruiterJoanne van GurpEmail[email protected]
Pwc_logo_website-main

Gecombineerd werkstudentschap Tax

Zit jij in het einde van je derde-jaars bachelor of ben jij een masterstudent Fiscaal Recht of Fiscale Economie en nieuwsgierig naar de Tax praktijk? Weet je nog niet helemaal zeker van welk specifiek team jouw hart sneller gaat kloppen? Loop dan nu een gecombineerd werkstudentschap op onze Tax afdeling!


Een gecombineerd werkstudentschap houdt in dat je bij twee teams gedurende een periode van vier maanden, minimaal twee dagen in de week meeloopt op de adviespraktijk. Hierdoor ervaar je zelf hoe het is om voor PwC advies te geven aan (middel)grote, nationaal en internationaal opererende partijen. Je wordt hierbij vanzelfsprekend goed begeleid door ervaren collega’s die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Daarnaast ga je aan de slag met technologie en ervaar je hoe technologische oplossingen de processen van klanten kunnen verbeteren. Kortom, een gecombineerd werkstudentschap biedt je de perfecte kans om erachter te komen welke kant jij uiteindelijk op wilt.

Wie zijn wij?
Wij zijn PwC, een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.000 mensen verdeeld over 12 kantoren.  Het gecombineerde werkstudentschap kun je lopen op verschillende afdelingen. Heb je interesse in de VPB, dan kun je het beste kijken bij Corporate Tax. Heb je meer affiniteit met BTW, dan kun je het beste kijken bij Indirect Taxes. Gaat je voorkeur uit naar inkomstenbelasting, dan kun je kijken bij de teams van People & Organisation. Of heb je meer affiniteit met zorgen dat klanten fiscaal in control zijn, dan kun je kijken bij de teams van Tax Reporting & Strategy.

Bekijk alle teams van Corporate Tax op: https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten/werkvelden/tax/corporate-tax.html
Bekijk alle teams van Indirect Taxes op: https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten/werkvelden/tax/indirect-tax.html
Bekijk alle teams van People & Organisation op: https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten/werkvelden/tax/people-organisation.html 
Bekijk alle teams van Tax Reporting & Strategy op: https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten/werkvelden/tax/tax-reporting-strategy.html


Wie ben je?

 • Je bent een talentvolle, leergierige en ambitieuze student die tijdens een werkstudentschap wil laten zien wat je in huis hebt.
 • Je volgt een WO-opleiding Fiscale Economie of Fiscaal Recht en zit in de laatste fase van je studie. Een specialisatie in Tax & Technology is een pré.
 • Je hebt de ambitie om een succesvolle belastingadviseur te worden.
 • Je bent nieuwsgierig en wilt kennis maken met de cultuur van PwC.
 • Je vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen.
 • Je ziet dit werkstudentschap als een opstap naar een baan bij PwC en hebt een duidelijke interesse om in de toekomst binnen Tax werkzaam te zijn.

Hoe ziet je werk eruit?

Tijdens jouw werkstudentschap zul je volwaardig onderdeel zijn van het team waarvoor je gaat werken. De bedoeling is immers dat je echt gaat ervaren hoe het is om voor PwC te werken en hoe het is om onderdeel te zijn van het team. Je werkzaamheden zullen heel divers zijn. Zo zul je je bezighouden met vaktechnische analyses, aan compliance opdrachten werken, bezig zijn met technologische oplossingen en als je een beetje geluk hebt, kunnen aanhaken bij een bespreking met een klant of met de belastingdienst.

Wat bieden we je?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Jouw carrière is wat het is: van jou. Jíj bepaalt. Wíj bieden je de kansen, op uitdagend werk dat ertoe doet om het maximale uit jezelf te halen. Je bent verzekerd van diverse klanten en inspirerende collega’s. We zetten ons met elkaar vol in voor de klant. Onze open en informele sfeer proef je in de koffiebar waar je met collega’s kan ontspannen en tijdens onze borrels en andere groepsactiviteiten. En er is meer:

 • een marktconforme vergoeding en een laptop;
 • begeleiding door een professional uit de praktijk. Zo heb je door regelmatig contact een optimale ondersteuning bij je ontwikkeling;
 • bij ons kan je zowel leren van, als uitgroeien tot een topspecialist;
 • ruimte om feedback te geven en te ontvangen;
 • je krijgt de kans PwC van binnenuit te leren kennen. Wie weet als toekomstig werkgever.

Solliciteer nu!

Heb je interesse om een gecombineerd werkstudentschap te lopen bij PwC en voldoe je aan de functie-eisen? Solliciteer dan direct door op de knop te klikken. We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw sollicitatie.

Laat je ons in je motivatiebrief weten bij welke twee teams je een gecombineerd werkstudentschap zou willen lopen en per wanneer? Dan kijken wij graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijst Bachelor en Master.

Als je vragen hebt over deze vacature, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen. Stuur een e-mail naar onze talent acquisition specialisten Sam Santos ([email protected]), Joanne van Gurp ([email protected]) of Larissa Oosterbaan ([email protected]).