Rechtbank Zeeland-West-Brabant is op zoek naar verschillende (senior) juridisch medewerkers.

De rechtbank
De rechtbank Zeeland-West-Brabant biedt rechtspraak van niveau en op maat. Met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en opvattingen. Snel, toegankelijk en deskundig. De rechtbank is zichtbaar en bereikbaar in zuidwest Nederland met zittingen op vier locaties: Breda, Middelburg, Bergen op Zoom en Tilburg. Voor rijksbelastingzaken ook in Eindhoven
en Limburg.

Werken bij deze rechtbank betekent werken in een professionele en efficiënte organisatie van ruim 650 professionals. Onafhankelijk, omgevingsbewust en eigentijds. De rechtbank is een lerende organisatie en investeert voortdurend in kennis en vaardigheden. Het team belastingrecht is een specialistenteam: rechters en juridisch medewerkers zijn fiscalisten.

Wat je gaat doen
Je bereidt zaken voor waarbij je het juridische vraagstuk analyseert en de rechter informeert over onder meer relevante feiten, wetgeving, juridische geschilpunten en jurisprudentie. Je bent sparringpartner voor de rechter. Je ondersteunt juridisch de voorbereiding, de zitting en de afdoening en nabewerking van zaken. Tijdens de zitting treed je op als griffier, je bent gesprekspartner in de raadkamer en na de zitting schrijf je de conceptuitspraken.

Wat we van je vragen
  • Je bent een allrounder en hebt een veelzijdig takenpakket, waarbinnen je gemakkelijk moet kunnen schakelen tussen adviserende, uitvoerende en beleidsmatige taken.
  • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding fiscaal recht en bij voorkeur over (ruime) relevante werkervaring.
  • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch en oordelend vermogen.
  • Je bent zorgvuldig en stressbestendig.
  • Je kunt prima plannen en organiseren.
  • Je combineert een zakelijke aanpak met een menselijke benadering.
  • Je hebt een open, collegiale en constructieve stijl van samenwerken met gevoel en inzet voor het teambelang.
  • Je komt met ideeën en voorstellen die aansluiten op onze doelen en weet collega’s hiervoor te enthousiasmeren.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en je communiceert zowel mondeling als schriftelijk helder en duidelijk.
We nodigen ook uitdrukkelijk pas en bijna afgestudeerde fiscalisten uit om te reageren. Hen bieden we graag een meerjarig opleidings- en ontwikkeltraject voor een flitsende start van hun carrière.

Wat we je bieden
Het bruto maandsalaris van deze functie bedraagt afhankelijk van je werkervaring op basis van 36 uur min. €2.683,91 – max. € 4.313,89 (salarisschaal 9/ 10 BBRA), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De rechtbank heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals mogelijkheden voor koop- & verkoop van verlof, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten.

Interesse ?
Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met René Filius, plv. teamvoorzitter Bestuursrecht, tel 06-53776906. Solliciteren kan uiterlijk tot en met 25 oktober 2019 via www.werkenbijderechtspraak.nl/vacatures.
De selectiegesprekken vinden plaats op 11 en 18 november 2019. Een digitaal assessment en een schrijftest maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.