Werken bij... Joanknecht

Gepubliceerd op: 15/03/2024

Thijs Nieuwenhuizen: “Als junior belastingadviseur bij Joanknecht krijg ik alle kans om me snel te ontwikkelen” 

Hij begon in Tilburg met een studie rechten, maar dat bleek na jaar toch niet helemaal de juiste keuze te zijn. Thijs: “Daarna koos ik voor bedrijfseconomie en specifiek fiscale economie. Een mooie combinatie van juridisch, finance en cijfermatig werk met een tintje wiskunde. Dat sprak me aan.” Na zijn bachelor volgde een master, een half jaar reizen en een verhuizing naar Amsterdam. “Mijn vrienden gingen die kant op en het leek mij ook een mooie stap. Eenmaal daar ben ik op zoek gegaan naar een leuke werkgever. Die vond ik in Joanknecht.” 

Sinds oktober 2023 werkt Thijs als junior belastingadviseur bij Joanknecht. “Ik zocht een gevarieerde baan in Amsterdam en Joanknecht heeft in 2023 een kantoor aan de Keizersgracht geopend. Dat ik met mijn nieuwe collega’s iets nieuws op mag bouwen, vind ik echt heel erg leuk. Het maakt mijn werkzaamheden ook afwisselender. We proberen hier nieuwe business te genereren, dus ik ontmoet veel mensen van bijvoorbeeld advocatenkantoren en andere doorverwijzers. Ik word bij gesprekken betrokken waar je anders als junior echt niet bij bent. Daardoor krijg ik de kans om me snel te ontwikkelen en meer verantwoordelijkheden te krijgen.” 

Fiscale zaken 

Ook als hij achter zijn bureau zit, zit er wat Thijs betreft genoeg variatie in zijn werk. “Ik werk in de algemene belastingadviespraktijk, met een kleine focus op internationaal zakendoen. Omdat ik hier net begonnen ben, word ik ook bij andere, meer specialistische fiscale onderwerpen betrokken. Gewoon om overal van te kunnen proeven. En ik doe eigenlijk van alles. Ik schrijf interne memo’s over nieuwe belastingonderwerpen. Voor klanten bereid ik adviezen voor bij vragen van de Belastingdienst. Maar ook als klanten bijvoorbeeld hun ondernemingsstructuur willen herzien, mag ik aan de slag. Ik onderzoek dan wat de beste mogelijkheden zijn, vooral vanuit fiscaal oogpunt.”  

Binding 

Tot nu toe heeft Thijs het helemaal naar zijn zin bij Joanknecht. “Dat komt door het werk, maar zeker ook de hartelijkheid van de mensen. Ik voel me echt welkom, in Amsterdam én in Eindhoven.” Thijs heeft als standplaats het kantoor aan de Keizersgracht, maar is meestal één dag per week in Eindhoven te vinden. “Zo leer ik mijn Eindhovense collega’s beter kennen. Bovendien kom ik oorspronkelijk uit Eindhoven en wonen mijn ouders er nog. Het is fijn om regelmatig even bij ze langs te gaan.” Op drie andere dagen werkt Thijs vanuit het kantoor in Amsterdam. “En op vrijdag werk ik meestal thuis.” 

Theorie en praktijk 

Na een paar maanden fulltime werken, ziet Thijs duidelijke verschillen met de schoolbanken. “Het gaat om dezelfde onderwerpen, maar in de praktijk vind ik het vak wel heel anders dan op de uni. Tijdens mijn studie heb ik de theoretische basis geleerd, maar het is niet dat ik het kantoor binnenliep en precies wist wat ik moest doen. Ik wist bijvoorbeeld nog niet hoe ik daadwerkelijk advies aan klanten moet uitbrengen. Maar bij de meeste studies is het zo dat je je met name focust op de theorie. En bij Joanknecht leer ik snel bij!”  

Hoe al die praktijk er in de toekomst uitziet? “Alles is nu nog nieuw. Dus voorlopig wil ik uitvinden wat goed bij me past, waar ik energie van krijg, wat ik fijn vind om te doen. En daar een plek voor mezelf van maken binnen Joanknecht. De variatie die ik nu in mijn werk heb, wil ik graag vasthouden. Dat weet ik wel al. Ik zie mezelf meer als generalist dan als specialist.” 

Bucketlist? 

“Na mijn studie ben ik een half jaar op reis geweest en heb ik heel mijn bucketlist af kunnen strepen. Maar ik houd van reizen, dus Australië, Argentinië en bijvoorbeeld Chili wil ik graag een keer bezoeken.” Vrijetijdsbesteding in Nederland is er ook. “Ik sport graag. Fitness, golf en allerlei watersporten zoals surfen, zeilen en wakeboarden. Naar voetbal kijk ik liever en met mijn vrienden bezoek ik festivals en ga ik op stap. Daarvoor is Amsterdam natuurlijk perfect.” 

Over Joanknecht: samen maken we toekomst 

Joanknecht is een brede financiële en bedrijfskundige dienstverlener, een adviesorganisatie die zich richt op ondernemers en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Met hoogwaardige kennis, een onafhankelijke blik en een multidisciplinaire kijk helpen de medewerkers van Joanknecht ondernemers en ondernemingen in elke levens- en ondernemersfase verder. Meer weten? www.joanknecht.nl en www.joanknecht.com.