Nieuwjaarsvoornemens

Gepubliceerd op: 05/01/2024

Waarde lezer, wij wensen u allen een prettig nieuwjaar toe! Moge het voor iedereen een topjaar worden. Wij zullen er in ieder geval weer voor zorgen dat er elke vrijdag om 15:00 een leuk artikel klaarstaat. Naast een leuk artikel begint een goed jaar natuurlijk met goede voornemens. Iedereen kent ze wel, of u ze nu uitschrijft of alleen maar even met uw familie over hebt, iedereen staat er wel even bij stil wat het nieuwe jaar gaat brengen. Het grote verdriet bij deze voornemens is dat er vele sneuvelen. Soms is dat al op de brakke ochtend van 1 januari andere keren houden ze iets langer stand. Maar de eindstand blijft dat veel goede voornemens niet voor eeuwig zijn. Daarom is een veel gehoorde uitspraak na het falen van een goed voornemen: “er is altijd nog volgend jaar”. Om deze spijtige woorden komend jaar te voorkomen hebben wij wat goede voornemens die hopelijk voor wat motivatie zorgen voor 2024! 

Vraag van familie: "wanneer ga je nou eens afstuderen?" 

Aan alles komt een einde, zo ook aan 2023. Onze vraag aan de langstudeerders is echter: wanneer komt er eens een einde aan uw studententijd. Is het een kwestie van uitstelgedrag, onzekerheid over de toekomst, of kunt u simpelweg geen genoeg krijgen van het studentenleven? Wellicht is het toch eens tijd om begin 2024 na te denken over de vraag of dit jaar dan toch niet het jaar is om een punt achter dit alles te zetten. Rond die laatste vakken af, begin met je scriptieonderzoek en maak iedereen trots. En vergeet niet: afstuderen is niet het einde, zelfs niet het begin van het einde, maar wel het einde van het begin. Bovendien is de circulaire ook voor niet-studenten te lezen, ons hoeft u dus al zeker niet te missen. 

“Komend semester ga ik echt naar mijn colleges” 

Net zoals in het begin van het eerste semester kent de campus zijn piekdrukte in de eerste weken van het tweede semester. Bovenstaande uitspraak zingt dan ook rond onder de studenten. Het blijkt helaas vaak dat een slecht rooster, middelmatige colleges of brakke koppen al snel voor de eerste afhakers zorgen. Als het eerste spreekwoordelijke schaap over de dam is, volgen er meer natuurlijk. Binnen mum van tijd zijn de collegezalen een stuk rustiger omdat de studenten het goede voornemen zijn verloren. Het is natuurlijk een logische gedachte om te twijfelen om naar een college te gaan die niet zo nuttig is. Echter, als je het naar colleges gaan een gewoonte maakt ga je ook vaker naar colleges en wordt u minder geleid door slechte smoezen. Want uitspraken “mijn fiets is kapot”, “het weer is te slecht” of “het was te gezellig op de bestuurskamer” zijn wel een beetje uit de tijd. Deze laatste uitspraak natuurlijk omdat het na je college nog steeds gezellig is op de kamer. Dus mocht je deze uitspraak gedaan hebben en u er niet aan houden dan moet je het de volgende misschien niet meer zeggen.  

“Dit jaar ben ik summer body ready” 

Afvallen is natuurlijk het goede voornemen dat op nummer één staat. In de donkere decembermaand zit menigeen vooral binnen. Daarbij komen nog de kerstdagen waarvan het grootste deel bestaat uit wijn drinken en heel veel lekkere dingen eten. Als klap op de vuurpijl is daar oud & nieuw, dat bestaat uit oliebollen eten en alcoholische drankjes nuttigen. Veel eten en drinken en niet bewegen is natuurlijk het ultieme recept om een paar kilootjes aan te komen. Het nieuwe jaar is dan ook een perfect moment om terug te komen op streefgewicht. Sommige mensen trekken het nog iets verder en willen zichzelf klaarstomen om in de zomer te flaneren op het strand. Summer body ready heet dit dan. Op deze manier kunnen ze in de zomer rondlopen op een manier die veel jaloersmakende blikken trek en kunnen ze hun insta vol zetten met foto’s waarin ze in de winter van kunnen nagenieten. Mocht u dit nog ambiëren haast je dan snel naar de dichtbij zijnde sportschool en ga aan het werk. Wanneer u dit allemaal niet nodig vindt en het gezondere leven wilt oppakken zijn er talloze andere manieren waarop je dit kunt doen. Maar een ding staat voorop: cheat niet te veel. 

"Dit jaar ga ik mijn geldzaken op orde krijgen" 

Hier kunnen we kort over zijn aangezien menig fiscalist hier niet al te veel problemen mee zal hebben. Dus mocht je op dit moment als fiscalist in spe je geld nog niet op orde hebben dan beloven we u het volgende: het komt wel goed.  

“Ik ga echt minder drinken dit jaar” 

Dit goede voornemen staat natuurlijk in nauw verband met de begeerde ‘Summer Body Ready’ van eerder. Want vergis u niet waarde lezer: een biertje is al snel 2 boterhammen, waardoor een bierbuikje al snel op de loer licht. Omdat dit goede voornemen een algemeen bekende wens is, is er inmiddels een hele hype omheen ontstaan: Dry Januari. De uitdaging is om de gehele maand geen alcoholische versnaperingen te consumeren om zo een maand van het nuchtere leven te kunnen proeven. Voor sommige is deze maand een voorproefje van een gezonder leven, maar voor sommige is het ook een maand met trillende handjes naar de drankvoorraad staren. Daarom zouden we u graag willen uitdagen het een keer te proberen, zeker nu voor sommige onder u de herkansingen eraan zitten te komen! Ikzelf moet helaas bekennen dat mijn Dry Januari het exact 15 minuten heeft volgehouden, maar ik wens u veel succes. En anders: Er is altijd nog volgend jaar...