Review Circulaire

Gepubliceerd op: 09/06/2023

Nadat de Circulaire de Almanak even flink op de korrel heeft genomen, kregen wij als Almanakcommissie gelukkig de kans om een weerwoord te geven. Uiteraard laten wij de kans om de Circulairecommissie onder de loep te nemen niet aan ons voorbijschieten. Maar natuurlijk zullen we ze eerst een beetje ophemelen, zodat ze daarna des te harder kunnen vallen.

Eerst een kleine introductie voor degenen die de Circulairecommissie niet zo goed kennen. De commissie bestaat uit 5 leden, namelijk: Julian Hooghordel, Renée Lenting, Fleur Roijen, Çekwara Yildiz en aan het stuur van deze commissie staat Jelmer Siersema. Deze leden van onze prachtige vereniging hebben de handen ineen geslagen om iedere week een artikel te publiceren in de Circulaire. Wij kunnen wel stellen dat dit getuigt van grote creativiteit en een nog groter doorzettingsvermogen. De Circulairepagina staat vol met formele en informele artikelen, zodat er voor iedere lezer wel wat bij zit. Zo zijn er stukken geschreven die een inkijk geven in het werkstudentschap van enkele leden, maar ook de populaire rubriek genaamd “hoe gastvrij is” kan niet ontbreken (ondanks dat deze vlekkeloos is overgenomen van vorig jaar). Maar om het beschaafd te houden zeggen we voor nu “chapeau” tegen de Circulairecommissie voor al het harde werk dat zij dit collegejaar hebben verricht. Een bedankje voor die hoop onzin is wel op z’n plaats.

Dan nu over naar het oorspronkelijke doel van dit artikel, waar zullen we eens beginnen. Voor de scherpzinnige lezers valt al snel op dat van alle stukken die op de Circulairepagina staan grofweg de helft niet is geschreven door de Circulairecommissie zelf. Natuurlijk genieten wij ook van de verfrissende blik van een gastschrijver, maar het laat ons wel denken dat deze commissie meer gaat om het delegeren en een vinger in de pap te hebben, dan de vaardigheid om een meesterwerk van een artikel te schrijven. Om nog even terug te komen op het doorzettingsvermogen dat deze leden tonen tijdens het werk voor deze commissie, blijkt dat het doorzettingsvermogen als het gaat om beantwoording van vragen veel te wensen overlaat. Zo zien we duidelijk naar voren komen, in één van de recentere stukken waarbij ze Evelien Smits hebben uitgenodigd op de kamer, dat er niet wordt doorgepakt bij de kritieke vraag met wie ze absoluut geen commissie wil doen. Ook wordt de laatste vraag laks weggewuifd. (speeltoestel AKW?) We verdenken de auteur ervan dat hij hier ook zichzelf enigszins probeert te beschermen.

Jullie carrière binnen de Circulairecommissie begon allemaal met het voorstel-artikel. Allereerst de voorzitter van de Circulaire. Je stelde dat je je hockeycarrière had ingeruild voor een abonnement in de sportschool. Bij de sportschool zijn ze erg blij met jou als lid (of moeten we sponsor zeggen?). Je plekje in de top 3 in de Almanak kon je niet zo waarderen, maar als je er zo lang over door blijft gaan tegen je studiegenoten, dan denken wij dat jij de geschikte persoon was voor de 3e plaats.
Dan Julian a.k.a. het commissiepuntenkanon: toch grappig - en een beetje schrijnend – dat iemand met wie je dacht vrienden te zijn, er allemaal hobby’s op nahoudt waar jij het bestaan niet van wist. Een baan in de fiscale wereld zit er vooralsnog niet in, maar wellicht moet jij het bij vakkenvullen houden bij de Jumbo in Soerendonk(/Maarheeze). Met dat bijdehante gedoe kan je mooi die kinders van 13 of 14 jaar aansturen.
Vervolgens kwam Çekwara aan bod in jullie artikel. Çekwara staat ook wel bekend als het pepernotenmonster met een vrouw in het buitenland. De man die het niet zomaar laat zitten bij een boete: doen alsof je met een powerbank in je hand aan het fietsen bent i.p.v. met je telefoon. Waarom ook niet?! Proberen kan altijd. Dit dacht je ook toen je 57 pepernoten in je mond stopte. We zijn blij dat je nog leeft.
Und die letzte in das Artikel war Renée. Sie wohnt fast in Deutschland, nämlich Didam. Eine kluge Mädel. Sie hat bereits gut vorsortiert, damit sie später mit ihrem Steuerwohnsitz spielen kann.
Later, Fleur also joined the Circulaire Committee. We don't understand why you chose this committee, as the Almanak committee is much more fun. Nice that you replaced those pink Economics shirts with the beautiful Smeetskring blue, though. But, as we say within the Almanak Committee: ‘IBT dat snappen we bij de Smeetskring nie’.

Ondanks de matig geschreven stukjes, bedanken we jullie voor de moeite die jullie afgelopen jaar in de Circulaire hebben gestoken. Nee Julian, jou niet!